Kutyaovi

Kutyaovi

Az óvoda, vagyis a kölyökkutyákkal való foglalkozás 3 hónapos kortól egészen 7 hónapos korig. Egy kölyökkutya esetében az első és legfontosabb lépés, hogy tökéletes kötődés és összhang alakuljon ki a gazdi és kutyája között. Az ovi fő célja ez, illetve hogy a kutyusok játékos foglalkozások keretében sajátíthassák el az engedelmesség alapjait. Az óvodában megtanulják a láb mellett követést, a pórázon való sétálást laza pórázzal, az “ül”,vezényszót, a behívást. Megtanulják, hogy ne csak otthon, a megszokott, nyugodt környezetben fogadjanak szót, hanem akkor is, amikor sok másik kutya, zavaró tényező van jelen. Az oktatás során jutalomfalattal motiváljuk a kutyákat így hamar, vidáman tanulják meg a tőlük elvárt feladatokat és boldogan tesznek a gazdi kedvére.Ahogyan az emberek esetében is, a kutyáknál is másképpen épül fel egy kölyökkutya, és másképpen egy felnőtt kutya oktatása. Az oviban a foglalkozások több, rövid részből állnak, hiszen a kölyökkutyák még nem képesek hosszabb ideig egy helyre koncentrálni (nem is szabad ezt tőlük elvárni), és ha hosszan ugyanazt kéne gyakorolniuk, hamar megunnák a feladatokat. A rövid munkát követően így a kutyusokat elengedjük, hogy nagyokat tudjanak szaladgálni, játszani egymással, így is feloldva a tanulás fáradalmait valamint ezáltal szocializálódnak is egymás között. Kiképzők felügyelete mellett alkalmuk nyílik megismerkedni felnőtt, jól szocializált kutyákkal, így megtanulják hogyan viszonyuljanak náluk nagyobb, felnőtt társaikhoz. Sajnos nagyon sok olyan kutyussal találkozunk, aki nem tűr meg maga mellett más kutyát, nem lehet vele sétálni, bemenni egy futtatóra, parkba a többi kutya közé. Az ilyen kutyák legtöbbjénél a korai szocializálás hiánya vezetett ide. Ezért is érdemes már kölyök kortól elkezdeni a kutyával való foglalkozást, megismertetni új helyzetekkel, feladatokkal, mert ilyenkor a legfogékonyabbak, tanulnak a legkönnyebben.

Minden kedves leendő ovist nagy szeretettel várunk, hiszen egyaránt jó program és kikapcsolódás ez a gazdinak és kutyájának is. A kicsik játékos fegyelemmel engedelmességet tanulnak, és ami a legfontosabb, élhetőek lesznek; a gazdik pedig egyénileg, személyre szabottan kapnak segítséget, tanácsokat az esetlegesen felmerülő problémákra.

A kicsik 3 hónapos kortól jöhetnek először a foglalkozásokra, amikor már minden kötelező oltásukat megkapták.

És amit a gazdiknak ajánlott magukkal hozni:
– sima nyakörv
– póráz (nem lánc, nem flexi)
– jutalomfalat (ajánlott kicsire vágott virsli, párizsi, sajtdarabkák)
– kullancs elleni védelem (nyakörv, csepp)
– oltási könyv

Folyamatosan várjuk a jelentkezőket!

Jelentkezés valamint bővebb információ:

Szabó Attila

argoskutyaiskola@gmail.com

06-20-283-3614

Bejelentkezni ide kattintva tudsz a facebook oldalunknak írt foglalásban lehet vagy a 06-20-283-3614 es számra küldött sms-el vagy telefonhívással. 
A szombati ovi péntek 18:00-ig leadott bejelentkezéssel a vasárnapi szombat 18:00-ig leadott bejelentkezéssel látogatható.

Kutyaovi szombat és vasárnap 8 órás kezdéssel, 9 óráig tart.